Definiții | Subiecte | Titluri: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z | Epigramiști | Epigrame aleatoare | Adaugă epigramă

Ghidul editorului

Generalități
După cum se știe, epigramele sunt de obicei alcătuite din 4 versuri, dar sunt și excepții. Pentru o cât mai bună clasificare, doar epigramele din 4 versuri apar în secțiunea Epigrame. Cele din 6 versuri apar la Hexagrame, iar cele mai lungi la Poligrame. Sunt disponibile și secțiuni pentru tristihuri, distihuri și monostihuri. De asemenea, și madrigalele beneficiază de o secțiune proprie.


Diacritice
În principiu, textele trebuie scrise cu diacritice. Dacă există anumite motive care nu fac posibil acest lucru, sunt acceptate și texte scrise fără diacritice, urmând ca acestea să fie ulterior corectate de webmaster (totuși, această situație este de evitat). Nu sunt permise adăugări fără diacritice într-un ritm rapid, care să ridice mari dificultăți pentru corectare.


Titlu
Completarea titlului este obligatorie. Acesta poate conține și lămuriri despre evenimentele sau persoanele la care fac referire versurile, cât mai pe scurt. Dacă versurile se referă la persoane cunoscute de public, dar numele acestora nu apare complet în versuri, atunci trebuie să apară complet în titlu, atât pentru claritate, cât și pentru anumite clasificări automate care pot apărea. Trebuie ținut cont și de faptul că ceea ce poate părea destul de evident în prezent, poate să nu mai fie deloc clar peste câțiva ani.


Versuri
Versurile trebuie să aibă rimă și ritm. Subiectele pot fi foarte variate, dar nu sunt permise versurile care îndeamnă la ură sau violență, ori care sunt indecente.


Autor
Este obligatoriu ca autorul să fie specificat.


Sursă
Sursele pot fi cărți, reviste, ziare în care s-au publicat pentru prima dată versurile, chiar și scrisori (prin specificația "scrisoare"), dar și denumiri de cenacluri sau manifestări în cadrul cărora versurile au devenit publice prima dată. Nu trebuie să se înțeleagă prin sursă o publicație în care s-a citit despre un eveniment care a inspirat versurile.


Datare
Dacă se cunoaște, se poate specifica și data la care au fost publicate versurile pentru prima dată (în general, data publicării sursei). Dacă versurile nu au mai fost publicate sau dacă este mai relevant, se poate trece data când versurile au fost finalizate. Se poate specifica fie data completă, fie luna și anul, fie doar anul.


Numele tău și adresa de e-mail
Dacă autorul este cel care face adăugarea pe site, este obligatoriu să-și introducă numele complet, în aceeași formă, atât în câmpul "Autor", cât și în câmpul "Numele tău". Adresa de e-mail nu este făcută publică, fiind necesară în cazul în care webmasterul are vreo nelămurire. Aceste informații sunt reținute de la o adăugare la alta, astfel că nu reprezintă o dificultate completarea lor.

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook